Stopp i avlopp Stockholm

Stopp i avloppet är något vi alla för eller senare råkar ut för, frågan är oftast vad man behöver tänka på och hur man får bort ett stopp i avloppet. I den här artikel får du tips om hur du förebygger stopp i avloppet, hur du åtgärdar stopp i toaletten, hur du får bort stopp i diskhon eller vasken i köket eller får bort stopp i golvbrunnen i badrummet.

Behöver du hjälp med stopp i avlopp Stockholm? Att hår följer med ner i tvättställ och golvbrunn i duschen är nästan oundvikligt. Ibland fastnar merparten i själva brunnen. Ibland längre bort i röret. Mest problem med just detta får man i gamla rostiga gjutjärnsrör. Men även i t ex ojämna skarvar i plaströr kan hårstråna fastna. Det kan lukta lite surt från golvbrunnen när det finns en ansamling av hår i golvbrunnen. Långa hårstrån kan ansamla sig i väldigt långa och tjocka “svansar”.

HJÄLP MED STOPP I AVLOPPET STOCKHOLM

Dessa fyra produkter orsakar de vanligaste stoppen i toalettavloppet. I nya ledningar med riklig vattentillförsel slinker dessa produkter kanske igenom och ut till ledningarna i gatan. Men med dagens snålspolande toaletter, ofta kombinerade med äldre ledningar (med ojämna rörskarvar och skrovliga ytor) är det som gjort för att orsaka stopp. Det många inte tänker på är att inget av ovanstående löser upp sig. Inte ens efter veckor i vatten.

Varför blir det stopp i avloppet?

Denna frågan är nog den första som dyker upp i huvudet när du faktiskt får stopp i avloppet. Varför har du nu hamnat i den här jobbiga situationen? Det kan såklart bero på många olika anledningar. De vanligaste när det gäller toaletter är trots allt att saker som ej bör spolas ner i toaletter helt enkelt spolas ner ändå. Som vi nämnt tidigare så kan allt från hår i duschen till tamponger i toan ligga bakom just stoppet i avloppet. Men oftast utgör detta inget större problem, om inte rören är väldigt gamla vill säga. Men tillsammans med andra ovälkomna föremål kan det bli en ordentlig blockad. Håret fastnar också lätt om det finns ojämna skarvar i rören, precis som håret i vardagssammanhang kan fastna i vassa naglar eller kanske dragkedjor.

Kontakta oss för mer information

Om du vill boka en spolning eller kanske en rörinspektion kan man kontakta oss på Spol o Sug så hjälper vi dig med ditt stopp i avloppet.

  • TÖMNING AV fettAVSKILJARE

Kontakt

Ring 08-470 52 10 eller mejla info@spolosug.se om just er avskiljare så återkommer vi med en kostnadsfri offert.