tva-personer-fran-spol-och-sug-vid-bil

Vad kostar det att filma avlopp? Avloppsfilmning & Rörinspektion

Visste du att nästan 80% av alla Sveriges olika radhus och villor som byggdes innan eller under 1970 talet har fortfarande kvar samma rör i gjutjärn eller betong? Dessa betong och gjutjärnsrör har en väldigt begränsad livslängd och leder ofta till att de slits sönder som sedan ökar risken för diverse mögel, vattenskador och till och med besök av råttor.

Vad är en avloppsfilmning?

  • Vår personal filmar och inspekterar dina rör för att se över deras skick

  • Vi går sedan igenom filmen tillsammans med husägaren

  • Vi tar reda på om det finns några eventuella pluggar som orsakar stopp i rören

  • Vi tar fram kostnadsförslag och eventuella lösningar på problemen

Men varför är det viktigt att filma just avloppet? Jo, vanligtvis är det relativt lätt att se andra problem såsom sprickor i fasaden, ett läckande tak eller ett flagnande fönster men avloppsrören är inte lika lätta att inspektera. Med hjälp av en avloppsfilmning så kan man få mer information om eventuella skador och problem som kan orsaka framtida problem.

Undvik problem med avloppet

Med hjälp av en avloppsfilmning så får man viktig information för att bedöma avloppets kondition. Dessutom så blir det lättare att upptäcka problemen i tid. Om man väntar alltför länge med en avloppsfilmning så kan det leda till dyra översvämningar som istället kan undvikas. Hos oss på Spol o Sug Stockholm så kan du boka en avloppsfilmning till extra förmånligt pris i samband med en vanlig underhållsspolning eller stamspolning.

avloppsfilmning

Hitta lösningen på problemet

Om du ofta upplever problem med ditt avlopp så kan det vara bra att göra en filminspektion för att på så sätt hitta just orsaken till problemen. Med hjälp av kameran kan man sedan hitta de eventuella problemen såsom sprickor, inväxande rötter, hål och sättningar.

Ska man filma avloppet vid husköp?

Något som många inte tänker eller glömmer bort när man köper ett hus är att det kan vara problem med avloppssystemet. Trots det kan man tro att det görs under besiktnings kontrollen men vanligtvis ingår inte en besiktning av avloppssystemet. Det är just därför det är viktigt att man ser till att boka en avloppsfilmning för att slippa dyra överraskningar vid ett husköp.

Vill du veta om dina dolda avloppsrör är i gott skick? Kontakta oss på Spol o Sug Stockholm!