Fuktskador på vintern

Nu när sommaren är över och fler kommer tillbaka till sina permanentboenden så kan man ibland mötas av en otrevlig översaskning.

Anticimex menar enligt sina undersökningar att den vanligaste anledningen till fuktskador är att våtrummen ligger bakom. Så om du märker att badrum, tvättrum osv har drabbats av fuktskada är du inte ensam.

Ett enkelt knep är att se till att ventilationssystem är rena, att man har fläktar som arbetrar preventivt för att förhindra fuktskador.

Ni kan även be grannar som bor i närheten kolla till ert hus under sommaren när ni är borta. Ni bör alltid ta till nödvändiga åtgärder för att förhindra fuktskador då det kan bli stora kostnader längre fram om det inte görs korrekt.

Ett annat tips nu inför vintern är att ta hand om era dagvattenbrunnar så att smältvattnet sedan kan rinna undan utan översvämmningar som konsekvens – Detta kan i sin tur också leda till fuktskador.

Om problemet ändå kommer så är det viktigt att man jobbar med en firma som har erfarenhet av fukrskador i villor och lägenheter, Se till att era leverantörer är certifierade för våtrums arbete och har jour 24-7. Spolosug jobbar i hela storstockolmområdet och arbetar både mot privatpersoner och företag.